DE TABAC BBQ RECEPTEN

 

De TABAC BBQ - we hebben samengewerkt met Eddy the Butcher en Grillfürst en 4 gerechten ontwikkeld om te grillen. Elk gerecht is gewijd aan een van onze TABAC-smaken en is een eerbetoon aan de geurcompositie. Waar wacht je nog op? Op naar de barbecue.

TABAC MAN GRAVITY - RECEPT #1: WILDE ZALM VAN DE PLANK

Ingrediënten:

  • 1 x stuk zalm
  • 1 x houten plank
  • 1x citroen
  • 1x grapefruit
  • 1 glas whisky

Zout, peper, paprikapoeder, koriander, olijfolie

De indiaanse methode: vis of zeevruchten grillen op een houten plank om ze bijzonder sappig en smaakvol te maken - vandaag de dag nog steeds een geheime tip!

Leg de planken in een kom en vul deze met lauw water en een glas whisky (zorg ervoor dat de planken volledig bedekt zijn).

De whisky geeft de planken een andere smaak. Persoonlijk doe ik dit het liefst 4-5 uur voor het grillen, maar in noodgevallen is 30 minuten voor het grillen ook voldoende.

Koop nooit bevroren zalm, maar kies altijd voor verse zalm.

Tip: zorg er altijd voor dat het een mooie brede en hoge zalm is. Die moet je nog snijden.

Haal de plank van de schaal en leg de verse zalm op de plank.

Scoor de zalm lichtjes en vul op met in plakjes gesneden citroenen en grapefruit en breng op smaak met zout.

Tip: Voeg fleur de sal, een beetje peper, een beetje paprikapoeder en wat grof gehakte knoflookblokjes toe aan een kom en een scheutje olie. Meng alles door elkaar en laat even rusten.

Een frisse, zelfgemaakte marinade is nu klaar. Verdeel dit over de zalm en laat 10 minuten rusten zodat de verschillende smaken op elkaar kunnen inwerken en het perfecte aroma creëren.

Verwarm de grill tot 180 graden en bak de plank met de vis 15 minuten op de indirecte zone. Het is belangrijk om de temperatuur constant op 180C te houden.

Haal de plank voorzichtig van de grill met behulp van een grillhandschoen.

Tip: gebruik bijvoorbeeld koriander in plaats van dille.

Snijd tot slot in plakjes en besprenkel met een beetje grapefruit - bon appétit.

TABAC MAN - RECEPT #2 FLAP STEAK

Ingrediënten:

  • 1x flapsteak
  • 1x sinaasappel
  • 1x zout & peper

Flapsteak, ook wel bekend als flapjesvlees, is nog steeds totaal onbekend in Duitsland. In Amerika is flapsteak echter al een standaard steak (net als filet bijvoorbeeld).

De flapsteak is de grote broer van de flanksteak en zit precies tussen de brisket en de flanksteak in.

Hij is grofvezelig en mega doorregen - mijn persoonlijke insider tip.

Als je biefstuk koopt, let er dan altijd op waar het vandaan komt. De houderij moet aan de hoogste eisen voldoen, zodat je zeker weet dat het goed gemarmerd is.

Maak de biefstuk aan beide kanten voorzichtig mals of laat hem mals maken door je vertrouwde slager. Snijd alleen de pees weg - niet het vet.

Tip: Niet alleen de marmering is belangrijk voor de smaak, ook het vet aan de buitenkant is een smaakdrager.

Verwarm de barbecue goed voor en gril het flapvlees vervolgens aan beide kanten op ongeveer 300 graden.

Tip: Een zijbrander is ook perfect om het vlees dicht te schroeien. Laat het vlees vervolgens 15 minuten indirect garen.

Als je het vlees van de grill haalt, snijd je het fijn en breng je het op smaak met zoutvlokken en peper.

Werk af met een beetje sinaasappelschil.

TABAC ORIGINAL CRAFTSMAN - RECEPT #3: GEFLAMBEERDE GEGRILDE GROENTEPAN

Ik presenteer je gegrilde groenten in een Grillfürst gietijzeren pan in mediterrane stijl.

Gegrilde groenten zijn een uitstekend bijgerecht voor biefstuk en co. en mogen wat mij betreft op geen enkel barbecuefeest ontbreken.

Ingrediënten:

  • 1x courgette
  • 1x rode paprika
  • 1x gele paprika
  • 1x aubergine
  • 2x uien
  • 1x knoflookteen
  • olijfolie
  • rozemarijn
  • tijm
  • zout
  • peper
  • Grapefruit
  • Spiritus meer dan 40 % 200ml
  • Lange lucifers

Was de groenten grondig, dep ze droog en snijd ze ongelijkmatig in stukken. Het is belangrijk dat de stukken niet te fijn worden gesneden - ze moeten rustiek zijn.

Giet de olie in een kom en voeg alle kruiden toe. Meng ze goed door elkaar - masseer de groenten goed. Hak het knoflookteentje grof en voeg toe aan de kom.

Verwarm de grill goed voor - hij moet minstens 300-340° zijn. Plaats de pan 10 minuten voor het grillen op de grill en voeg een beetje olie toe. Doe nu voorzichtig de groenten in de pan en bak ze krachtig aan alle kanten, waarbij je ze om de 20 seconden voorzichtig omdraait.

Plaats de groenten vervolgens in de indirecte zone en laat ze ongeveer 10 minuten bakken.

Nu wordt het spannend: zet de pan terug in de directe zone en giet er voorzichtig wat van de sterke alcohol overheen. Pas op voor je wenkbrauwen of baard. Zodra de vlammen zijn gedoofd, kun je de pan op een plank zetten en genieten.

TABAC ORIGINAL - RECIPE #4: PORTHOUSE STEAK "CAVEMAN STYLE"

Ingredients:

  • 1x porterhouse steak (for maximum meat enjoyment, T-bone steaks weighing at least 700g are suitable. Take the steak out of the fridge 30 minutes before preparation, this relaxes and calms the meat enormously, which is reflected in the flavour).
  • Salt, pepper, rosemary, garlic, grapefruit


Most people will have heard of this before, but very few will have tried it.

Caveman style" involves cooking meat or other food directly on the coals. It's easy to imagine that early man didn't have a barbecue grill, let alone a kettle, gas or electric barbecue.

The meat was therefore placed directly on the glowing coals to cook.

Simply get some charcoal, put it directly into the fire bowl and light it with a barbecue lighter.

After about 30 minutes, we can dig the steak into the charcoal.

After just a few seconds you will hear a real roasting sound, which is fantastic and as soon as you hear this, make sure that it is taken out of the fire after 5-7 minutes (depending on the size).

Remove the charcoal from the steak, scraping off the ash with a knife if necessary.

Cut the meat from the bone, season classically with salt, pepper, rosemary, garlic and sprinkle with fresh grapefruit for that certain kick, because the grapefruit opens the flavour explosion.

Your porterhouse steak is ready!